Akçakent Protez Kol Bacak Ayak ve Ortez Yapımı
Akçakent Protez Kol Bacak Ayak ve Ortez Yapımı Protez biyonik kol bacak ve ortez uygulamaları, hasta ve engelli hastaların hayatını eskisi gibi sürdürmesin ve tüm işlerini başkasına muhtaç olmadan gerçekleştirebilmesi için hayati öneme sahiptir. Herhangi bir nedenle kolunu veya bacağını kaybeden kişiler bu modern yöntemler sayesinde sağlığına kavuşur. Söz konusu yapay kol, bacak ve ayaklar tıpkı normal bir uzuv gibi işlev görür. Biyonik el, biyonik kol, kafo ortez fiyatları, sarmiento ortezi, alt ekstremite ortezleri, ortopedi medikal, mekanik protez kol, protez ayak yapımı, belden kemerli uzun yürüme cihazı, denis browne ortezi, alt ekstremite ortezleri, protez ayakkabı fiyatları, myoelektrik kol protezi, afo yapımı, biyonik protez bacak fiyatları, dirsek splinti, biyonik el fiyatları, yaprak afo, ortez fiyatları, protez bacak fiyatları, diz üstü protez bacak fiyatları, protez bacak firmaları, diz altı protez fiyatları, protez ayak fiyatları, eklemli afo, tlso korse, skolyoz korsesi medikal, uzun yürüme cihazı, afo ortez, karbon afo fiyatları, protez parmak fiyatları, afo ayakkabı, afo ayakkabı, ortopedik taban, ortopedik ayak tabanlığı, skolyoz korsesi, el bilek splinti, kişiye özel tabanlık yapan yerler, protez el, diz protezi fiyatları protez kol bacak ayak ve ortez uygulamaları yapmaktayız.
Böylelikle kişiler, fonksiyonellik bakımından eski kol ve bacağıyla arasında bir fark olmayan bu yeni organları sayesinde her işini kendi başına yapabilme özgürlüğü elde eder. Bağımsız hâle gelerek günlük yaşamını rahatlıkla devam ettirir.
BioTeknik Ortopedi Medikal Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi, 2011 yılından beri bu alandaki ihtiyaçları yenilikçi teknolojilerle, güncel tıbbın gereklerine ve hastaların ihtiyaçlarına uygun olarak karşılar. Ağırlıklı olarak protez-ortez sektöründe hizmet sunan BioTeknik Ortopedi, uzuv kayıplarına yönelik etkili ve inovatif çözümleriyle hastaların yaşam standartlarını en üst düzeye çıkarır. Akçakent Protez Kol Bacak Ayak ve Ortez Yapımı
Akçakent Protez Kol Bacak Ayak ve Ortez Yapımı
Protez kol, bacak ve ayak ile ortez, bedensel engellere sahip bireylerin hareketliliğini ve fonksiyonlarını iyileştirmek için kullanılan tıbbi cihazlardır.
Protez Kol: Protez kol, doğuştan veya kazalar, hastalıklar veya amputasyon gibi nedenlerle kolunu kaybeden bireylerin normal bir şekilde günlük aktivitelerini sürdürebilmelerini sağlamak için kullanılan yapay bir koludur. Protez kol, çeşitli malzemelerden yapılmış bir iskelet ve kas sistemine sahiptir. Bu sistem, protez kolun hareket edebilmesini ve kullanıcının kaslarının kontrolüyle çalışabilmesini sağlar.
Protez Bacak ve Ayak: Protez bacak ve ayaklar, bacaklarını kaybeden veya doğuştan bacakları olmayan bireylerin yürüme ve hareket etme yeteneklerini geri kazanmalarına yardımcı olmak için kullanılan yapay uzuvlardır. Protez bacaklar, genellikle karbon fiber, titanyum veya diğer dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve kullanıcının yürüme işlevlerini yerine getirebilmeleri için tasarlanmıştır. Protez ayaklar da benzer şekilde yapılır ve bireyin ayak hareketlerini taklit etmek veya farklı aktivitelerde desteklemek için çeşitli tasarımlara sahip olabilir.
Ortez: Ortez, vücudun belirli bir bölümünü desteklemek, stabilize etmek veya düzeltmek için kullanılan cihazlardır. Örneğin, bir bacak ortezi, bacak kaslarını ve eklemlerini destekleyerek yürüme veya durma sırasında stabilite sağlamak için kullanılabilir. Ortezler, genellikle metalden veya plastikten yapılmış şekillendirilebilir yapılar içerir ve kullanıcının ihtiyaçlarına göre özel olarak tasarlanır.
Protez kol, bacak ve ayaklar, kullanıcının ihtiyaçlarına ve aktivite seviyelerine göre özel olarak yapılan cihazlardır. Bu cihazlar, bireylerin bağımsızlık, hareketlilik ve yaşam kalitesini artırmaya yardımcı olur. Protez ve ortez yapımı, mühendislik, tıbbi bilimler ve rehabilitasyon alanlarında uzmanlaşmış bir ekip tarafından gerçekleştirilir. Bireyin fiziksel durumu ve ihtiyaçları dikkate alınarak uygun bir protez veya ortez tasarlanır, yapılır ve bireye uygulanır.
Trafik kazası, iş kazası ve benzeri durumlarda meydana gelen uzuv kayıpları Bioteknik Ortopedi protez yapımı hizmetiyle telâfi edilir. En uyumlu ve en iyi protez kol-bacak uygulamaları ve ortez cihazları ile beklentileri çözüme kavuşturan BioTeknik Ortopedi, yüksek kalitesini tüm ürünlerine yansıtır.
Protez Kol ve Protez Bacak Nedir?
Protezler; diyabet, travma, damar hastalıkları, tümör, doğal afete maruz kalma ve kaza gibi nedenlerle kaybedilen kol ve bacak gibi organların yerini tutan yapay uzuvlardır. Dıştan kullanılan bu cihazlar; kişilerin yürüme ve benzeri eylemleri, gündelik aktivitelerini rahatça gerçekleştirmesine olanak tanır.
Kimi zaman da protezler doğuştan kaynaklı bir bozukluk nedeniyle eksik olan bir uzvun yerini alması için kullanılır.
Amputasyon işleminin ardından uzuvdan geriye kalan kısım ‘güdük’ diye isimlendirilir. İşte protezler, güdüğün yerini doldurmak ve kişiye kaybettiği normal organının fonksiyonunu tekrar kazandırmak amacıyla tercih edilir.
Protezlerin bileşenleri, hangi uzvun yerini tuttuğuna göre değişir. Örnek vermemiz gerekirse; protez olmayan bir bacağın yerini alıyor ise buna bacak protezi denir. Eksik bir kol için kullanılıyorsa kol protezi adını alır.
Takma kol ve takma bacak olarak da bilinen protezler, ampule kişilere normal fonksiyonlarını geri kazandırmayı amaçlar.
Protezlerin en önemli özelliklerinden biri benzersiz olmalarıdır. Bu ise her protezin tamamıyla kişiye özel olarak tasarlandığı anlamına gelir.
Geçici Protez Nedir?
Ampütasyondan sonraki hafta veya dikişler alındıktan sonra yapılan proteze geçici protez denilir. Bu, güdüğün şekil alması ve hastanın yürümeyi unutmaması bakımından önemlidir.
Ayrıca güdükte meydana gelen yaraların daha hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcıdır. Fantom ağrılarına iyi gelir. Kalıcı proteze uyum sürecini kolaylaştırır.
Kalıcı protezlere gelince… Bunlara ampütasyon sebebine de bağlı olarak genellikle 2-4 ay arasında geçiş yapılır. Protez uygulamasından evvel yaklaşık 1 ay gibi bir süre bandaj kullanmaya ihtiyaç vardır.
Protez Nasıl Yapılır?
Kişi için hangi protezin uygun olduğu belirlenirken şu gibi özellikler dikkate alınır:
• Yaşı,
• Aktivite ve çalışma düzeyi,
• Güdüğün durumu,
• Psikolojik ve fiziksel durum vb.
Protezin güdüğe bağlanmasını sağlayan temel parçaya kovan (Soket) denir. Güdük kısmı bu malzemenin içine girer. Söz konusu malzemenin yapımı sırasında; kişinin cilt ve sinir yapısı, güdük şekli gibi unsurlar göz önünde bulundurulur.
Protezin etkili ve rahat şekilde çalışabilmesi için güdüğü sokete doğru yerleştirmek gerekir.
Hastalara uygun protez bir rapor ile belirlendiği takdirde SGK protez ödemesini karşılar. Trafik kazalarında kasko ve trafik sigortaları, meslek kazasında ise işveren taraf protez ödemesini gerçekleştirmekle yükümlüdür.
Protez Kol Nasıl Yapılır? Protez Kol Çeşitleri
Doğuştan kolu bulunmayan veya bir kaza nedeniyle kolunu yitirmiş hastalar, protez kol çeşitleri sayesinde eski işlevselliğini geri kazanır. Bunlar temelde 3 gruba ayrılır:
1. Kozmetik (Silikon) Kol Protezi,
2. Elektronik Kol Protezi,
3. Biyonik Kol.
Bu protezler dirsek üstü veya dirsek altı olarak uygulanır. Omuz dezartükilasyon protezi ve parmak protezi de mevcuttur.
Elektronik Kol Protezi Nedir?
Tamamıyla elektronik bir sistemle çalışan protez türüdür. Omuz, el ve dirsek itibariyle kaybedilmiş uzva uygulanabilir. Kas hareketleriyle çalışan ve kullanımı son derece kolay olan bu protez çeşidi, bir elin yapabildiği bütün tutuş ve kavramaları başarıyla gerçekleştirir.
İki parmak gereken pozisyonda sabitlenmiş olup diğer 3 parmak hareketlidir. Renk seçeneği ise hastanın ten rengi doğrultusunda belirlenir.
Biyonik Kol Nedir?
Bunlar ise biyonik çiplerle çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Soket içine konulan mikro çipler yardımıyla işlev gösterir. Kas hareketleriyle çalışan bir sisteme sahiptir.
Baş parmağında elektronik bir mekanizma vardır. Bu parmak, bir elin sahip olduğu işlevlerden yüzde 33’ünü barındırdığı için, biyonik kol protezleri elektronik baş parmak özelliğiyle daha avantajlı bir durumdadır. Neredeyse bir elin yapabildiği tüm işleri yapabilir.
Diğer taraftan bu tür protezlerde genellikle her parmak birbirinden bağımsız bir motor içerir. Onlarca fonksiyon seçeneğinin yer aldığı bu protezler, touch özellikli silikon eldivenlerle rahatça kullanılabilir. Böylece kişi, tablet ve akıllı telefon gibi dokunmatik ekranlı cihazlardan da sorunsuz şekilde faydalanır.
Biyonik Kol Avantajları Nelerdir?
Üst ekstiremite amputelerinde kullanıma uygun bu protezler kendi çevresinde prepozisyonel ve rotasyonel hareket etme yetisine sahiptir. Bilek fleksiyon-ekstansiyon hareketleri açığa çıkarır.
Biyonik protez teknolojisi ve görünümü itibariyle doğal uzva son derece yakındır. Ekstremite görünümlü, üst düzey fonksiyonellikte tasarlanan bu cihazlar, kompleks hareketleri başarıyla gerçekleştirebilir.
Bu doğrultuda biyonik protez kol avantajları şöyle sıralanabilir:
1. İnce beceri gerektiren gündelik yaşam aktivitelerini yapabilir.
2. Küçük nesneleri tutabilme ve bırakabilme yeteneği vardır. Kavrama becerisi oldukça hassas ve güçlüdür.
3. Pozisyonlanabilme özelliğine sahiptir. El kullanılmadığı zamanlarda anatomik dinlenme pozisyonuna geçer.
4. Bilek eklemi doğal hareket ve doğal bir görünüm oluşturur.
5. İki kanallı protezde yalnız parmaklar kullanılabilir. Oysa 4 kanaldan meydana gelen biyonik el protezi, el bileklerinin de hareket kabiliyetine sahip olmasını mümkün kılar.
Protez Bacak Nasıl Yapılır?
Protez bacak çeşitleri de yine protez kollarda olduğu gibi; doğumsal anomali, buerger veya şeker hastalığı, elektrik çarpması, kanser gibi rahatsızlıklardan dolayı uzuv kaybı sonucunda uygulanır. Ampute edilen bacağın yerini tamamlayarak uzuv eksikliğini telâfi eden protez bacaklar, kişiye normal yürüme ve hareket kabiliyeti verir.
Bu alanda kullanılan protez türleri diz altı ve diz üstü olarak sınıflandırılır. Silikon liner pin sistemli, dizliksiz süspanse olabilen veya pasif & aktif vakum sistem diz altı bacak protezi çeşitleri mevcuttur.
Öte yandan diz üstü bacak protezleri alanında ise hidrolik ve modüler olanlar ön plana çıkar. Ayrıca mikroişlemci kontrollü ve biyonik diz üstü protezler de vardır.
Biyonik Bacak Protezleri
Alt ekstremite amputeleri için üretilen biyonik bacak protezleri, doğru zamanda ve doğru şekilde yüklenme sağlamak suretiyle yer-zemin algısına duyarlı hareketler ortaya çıkarır.
Ayakta duruş sırasında ve çeşitli dinamik postürlerde stabilizasyon sağlar. Öte yandan ânî hareket değişimlerine de kolay ve hızlı uyum gösterir. Böylece maksimum bağımsızlık elde etmeye imkân tanır. Doğal hareket paterni ve doğal yürüyüş kazandırır.
Normal hareket sınırlarında ve farklı yürüyüş hızlarında fonksiyonellik meydana getirir. Enerji tüketimi düşüktür.
Türkiye’de en çok uygulanan bazı biyonik bacak protezi çeşitleri şunlardır:
1. Ottobock genium bionic,
2. Nabtesco hybrid knee,
3. Össur rheo knee,,
4. Ottobock cleg.
Dayanıklı, sağlam ve hafif bir yapıya sahip olan biyonik bacak protezleri, aktiviteye özgü farklı ayar yapabilmeye olanak verir. Böylece ihtiyaçlara göre adaptasyon gösterebilir. Protez komponentlerinin ömrü ve dayanıklılığı uzundur.
Ortez Uygulaması Nedir? Ortez Ne İşe Yarar?
Ortezler de tıpkı protezler gibi sinirlere duyarlı, insan hareketleriyle uyumlu bir yapıdadır. Kas gelişimini destekleyici bir yapıya sahip olan ortezler, sorunlu uzuvlar için kullanılabilme ve yaşam konforunu artırma bakımından protezlerle benzerlik gösterir.
Ortez uygulaması, vücutta görevini tam olarak yerine getiremeyen uzuvları destekleme ve koruma amacıyla kullanılan bir medikal yöntemdir. Geçici veya doğuştan olan fiziksel rahatsızlıklar, bu ürünlerin desteği sayesinde daha kolay atlatılabilir.
Ellerde kullanılan ateller en popüler ortez uygulamalarından biridir. Kas-iskelet sistemine destek veren bu müdahale araçlarının yardımıyla tedavi sürecine hız kazandırmak mümkündür.
Ortezlerin bazı kullanım alanları ise şunlardır:
1. Yürümeyi kolaylaştırmak için ameliyatlı bacaklarda,
2. Batık tırnakların yükünü azaltmak için,
3. Duruş bozuklukları,
4. Sinir hastalıklarından kaynaklı hareket kabiliyetinin hafifletilmesi,
5. Doğumsal veya nörolojik olarak kas ve kemik gelişimindeki orantısızlıklar,
6. Yaralanmaların tedavisinde belli vücut kısımlarını sabit tutmak ve hareket etmesini engellemek için. (Deri toparlaması, kemik kaynaması gibi süreçlerde.)
Protez Kol Fiyatları ve Protez Bacak Fiyatları
Fiyatlandırma; protez türü, özellikleri, büyüklüğü, kalitesi, hangi alana uygulanacağı, kullanılacak malzeme ve teknoloji gibi faktörlere göre değişir. Soket sisteminin nitelikleri de protez fiyatlarına yansır.
Diz üstü, diz altı, kalça, bacak ve kol protez fiyatları bu nedenle sabit olmayıp her kişi için farklılık gösterir.
Bunun yanı sıra protez parça markaları da fiyatı etkiler. Öte yandan kişinin ampute durumu fiyatın belirlenmesi üzerinde önemli bir role sahiptir.
Güncel fiyat bilgisi için BioTeknik Ortopedi ile iletişime geçebilir, ihtiyaçlarınız doğrultusunda en uygun proteze rahatlıkla sahip olabilirsiniz. Böylelikle hayatınızı eskiden olduğu gibi idâme ettirmeyi sürdürebilir, size gerçek bir kolun veya bacağın yerini aratmayacak son teknoloji ürünü yapay organ çözümleriyle sosyal ve çalışma yaşamınızda da aktif olarak rol alabilirsiniz.
Amputasyon düzeyinize uygun, size özgü olarak geliştirilecek protez çeşitleri arasından en doğru olanı bulmak için hemen şimdi BioTeknikortopedi.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Akçakent Protez Kol Bacak Ayak ve Ortez Yapımı