Protez Fiyatları Nasıl Belirlenir?
Protez fiyatları (Protez Kol, Protez Bacak Protez Ayak) nasıl belirlenir? Protez fiyatlarını SGK karşılıyor mu? Adana protez fiyatları, yapılacak protezin veya ortez ebatlarına göre değişkenlik göstermektedir. Sorusunun cevabi tam olarak sosyal güvenlik kurumu ile alakalı bir durumdur. Resmi gazetede yayınlamış olan fiyatları baz alınarak faturalandırma işlemi gerçekleştirilmektedir. Genel olarak tüm protez fiyatlarını etkileyen faktörler marka, model, kullanılan ürün çeşidine göre değişiklik göstermektedir.
Tamamında fiyatlandırma üretimi gerçekleştiren firmanın ölçütleri ile de doğrudan orantılıdır. Dünyada bu alanda ileri gelen oldukça iyi firmalar mevcuttur. Ancak protez üretiminde yerli firmalarda vardır. Yerli üretim protez malzemeleri kullanıldığı sürece sgk tam olarak ücretleri karşılamaktadır. Ancak özel durumlar bu kapsama girmemektedir. Fiyat değişikliği faktörleri bu şekilde tanımlanmaktadır.
Protez Ne İşe Yarar?
Protez çok farklı alanlarda kullanılmaktadır. Her alanda da oldukça farklı şekillerde kullanılıyor olan protez fiyatları (Protez kol, Protez bacak Protez ayak) nasıl belirlenir? Adana protez fiyatları konusunda yapalacak protezin ölçüleri doğrultusunda fiyatlar değişkenlik göstermektedir. Konuları da oldukça merak edilmektedir. Peki, protez tam olarak ne işe yaramaktadır. Protez estetik anlamda kullanıldığı durumlarda yine kapsamı genişletilmiş olsa da genel olarak kol, bacak, ayak, el protezleri kullanılmaktadır.
Bunlara ek olarak ağız ve diş protezleri de sayılabilmektedir. Genel anlamda bildiğimiz protez ( protez kol, protez bacak, protez bacak) kişinin bir uzuvundaki fonksiyonları yitirmesi ve işlevini gerçekleştirememesi sonucu o uzvun yerine yapılan yapay organ olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu şekilde kişilerin yaşamına destek olacak bir yapay organ üretilmiş olmaktadır.
Protez Nasıl Üretilir?
Protez kullanımında kişinin yaşadığı soruna göre uygun protezin seçimiyle ile başlamaktadır. Uygun protez seçiminden sonra dikkat edilmesi gereken pek çok husus mevcuttur. Bunlar ampütasyon sonrası vücutta kalan kısmı durumu, kişinin fiziksel ve psikolojik durumu, yaşı olarak kabul edilmektedir.
Bu özellikler göz önüne alındıktan sonra gerekli çalışmalar yapılır ve protez üretim adımına geçilir. Uzman kişinin vermiş olduğu bilgiler dahilinde protez kişiye özel olarak ölçüsü baz alınıp üretim bu şekilde gerçekleştirilir. Kişinin biyomekanik yapısına uygun olarak protez üretimi tamamlanır. Öncelikli olarak protez adaptasyonun sağlanabilmesi için güdüye uygun soket üretilmelidir. Protez üretimi kesinlikle vücuda uyumlu ürünler ile yapılmalıdır.